27 AUGUSTUS 2017: SINT-GILLIS- WAAS

We starten op de grote parking van GC De Route, Stationsstraat 201 in 9170 Sint-Gillis- Waas.

De toiletten van het Gemeenschapscentrum zijn ís morgens ook voor ons open en na de tocht kunnen we hier nog iets drinken.

GC De Route ligt langs het fietspad op de oude spoorlijn Mechelen - Hulst. Dit fietspad volgen we maar even om dan via een andere oude spoorlijn langs Stekene de landsgrens over te steken. Het grootste gedeelte van deze tocht bevinden we ons op Nederlands grondgebied. We passeren de plaatsen Koewacht, Axel, Schapenbout en Spui om uiteindelijk langs de Otheensche Kreek in Terneuzen aan te komen. Daar gaan we eerst eens goed eten om met voldoende energie de tocht verder te zetten. We rijden eerst een tijdje langs de Westerschelde. Als we geluk hebben, zien we daar de grootste schepen ter wereld voorbij varen. We draaien weer landinwaarts en rijden langs Hengstdijk en Luntershoek naar de oude vestingstad Hulst. Enkele dorpen verder rijden we terug Belgie binnen. Dan zoeken we weer de weg naar de oude spoorlijn Mechelen-Hulst om na 80 km weer in GC De Route aan te komen. We rijden vooral door landschappen met weidse uitzichten, mooie natuurgebieden, idyllische watergebieden en weidse akkers.

Tussen Koewacht en Axel volgen we een tijdje de oude Staats- Spaanse linie. De restanten van deze oude forten zijn nog steeds te bewonderen. Graag aanmelden voor 25 augustus via mail guyverduyckt@skynet.be of gsm 0475 69 90 69.

Guy en Helga


17 SEPTEMBER 2017: SCHRIEK

Het is bijna traditie dat in we in september een tandemrit hebben in Schriek. Zo ook dit jaar.

Parkeren naast de kerk en daarna met de tandem tot in de Grasheideweg 25.

Thema van dit jaar is: gratis!! De koffie met gebak is gratis. Het aanmelden is gratis, zowel voor de eerste als de tweede persoon. Na de rit een gratis consumptie en zeker niet te vergeten het gratis gezelschap van mij en m'n zus. Oh ja, ook de GPS track zal gratis ter beschikking gesteld worden.

We rijden naar Grimbergen dit jaar. De puntjes moeten nog op de I gezet worden maar dat komt wel in orde. Tijdens de eerste proefrit hebben we ons vastgereden in de modder. Dat stukje moest er dus uit want plassen vind ik OK, maar modder liever niet. Aanmelden kan via email-adres heremans@belgacom.net of telefonisch: +015/23 54 62 en GSM: 0496 37 61 40.

Paul (en Liliane) Heremans


Home