22 APRIL 2018: TEMSE

We komen samen aan de kerk van Velle in Temse: Velle 127-129 in 9140 Temse. Er is daar een ruime parking en 100 meter verder is het café "The Falcon" waar we na de rit nog iets gaan drinken.

Vanaf 9.30 uur is dit geopend voor de mogelijke sanitaire verplichtingen voor het startschot dat we rond 10.00 uur willen afvuren.

Vanuit Velle gaat het over de Scheldebrug naar het Buitenland. Dit is een kleine woonkern in Bornem langs de Schelde met verschillende mooie oude huizen. We volgen eerst de Schelde en daarna de Rupel. In Wintam fietsen we over de zeesluis van het zeekanaal naar Brussel om door het natuurreservaat "Noordelijk Eiland" te rijden. Als we geluk hebben zien we hier wilde koeien, paarden en een massa watervogels.

Voor de oudsten onder ons zullen we in Boom ook een ommetje door Tomorrowland maken. Eventueel kunnen we ook een DJ boeken of zorgen we zelf voor een beter muziekdeuntje?

Dan volgen we nog een klein stukje de Nete en de Dijle om in het Zennegat aan te komen. Hier vloeit de Zenne in de Dijle en om het helemaal ingewikkeld te maken heeft men tussen de Zenne en de Dijle ook nog een kanaal gegraven.

Waarom rijden we hier nu naartoe? Omdat er hier een heel bijzonder bruin café is: Zennegat 13.

Dit is echt een attractie op zich en je kunt er natuurlijk ook iets lekkers eten en drinken. Wij kunnen kiezen uit pensen met appelmoes, verse veggie lasagne, spaghetti bolognaise & ook nog een gerecht van het moment.

Deze laatste onbekende wordt slechts enkele dagen voor de rit bekend gemaakt. Het moet immers spannend blijven!

Na dit intermezzo rijden we o.a. via het mooie Klein Willebroek met de oude sluis langs de Scheldedijk en binnendoor naar Bornem (woonplaats van Chris en Eddy) langs het kasteel van Marnix de Sainte Aldegonde. Van daaruit weer over de Schelde en terug naar Velle om nog iets te drinken in de Falcon.

We hopen op mooi weer en veel tandems zodat de eerste Belgische tandemtocht een succes kan worden. Het zal zeker een mooie en afwisselende tocht zijn. De afstand is 70 tot 80 km en kan worden aangepast aan de weersomstandigheden.

Inschrijven kan via guyverduyckt@skynet.be of 0475 69 90 69.

Helga en Guy


Home